Renata Šniolienė kviečia gaminti gardžiai ir tausiai!! Tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė dalinsis savo patirtimi ir demonstruos: kur sunaudoti morkų tarkius – likusius išspaudus sultis, ką gardaus pasigaminti iš gausaus cukinijų derliaus ir kaip sunaudoti dažniausiai išmetamą cukinijų žievę. Ir tai dar ne viskas!
Šių keksiukų tvarumo idėja – sunaudojami po morkų sulčių likę tarkiai. Beje, iš tokio pačio kiekio produktų galima kepti ir pyragą, tešlos užteks nedidelei kekso formai.
Pirmiausiai gilesniame inde šakute ar šluotele išplakami kiaušiniai, tuomet suberiamas cukrus ir toliau plakama, kol jis pilnai ištirpsta. Supilamas aliejus, jis įmaišomas į masę. Tuomet į indą sukrečiami tarkiai, beriama soda (jei naudojama), riešutai, razinos ir prieskoniai. Maišoma, kol viskas tolygiai pasiskirsto.