Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
4 porcijoms
Puode storesniu dugnu (arba keptuvėje) ištirpinkite sviestą ir ant silpnos ugnies kepinkite porus. Kai porai šiek tiek suminkštės, įmeskite morkas bei bulves ir toliau kepinkite.
Kol porai kepa, atskirame puode užkaiskite 5 stiklines vandens, įberkite druskos ir sudėkite žuvies odas, uodegą, ašakas, pelekus. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies, nukoškite, šiek tiek atvėsinkite. Nuo kaulų nuimkite lašišų mėsą, atidėkite į šalį.
Į puodą su apkepintais porais, bulvėmis ir morkomis supilkite nukoštą sultinį, suberkite pusę krapų. Virkite apie 10 minučių arba tol, kol bulvės suminkštės.
Į puodą sudėkite lašišos gabalėlius, supilkite grietinėlę, suberkite kvapiuousius pipirus ir kaitinkite ant silpnos ugnies kelias minutes – kol lašiša bus išvirusi ir ne ilgiau. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir suberkite likusius krapus.
Pastabos
Ši sriuba pasižymi tuo, kad pašildyta kitą dieną bus dar skanesnė nei virimo dieną, tad nenuogąstaukite, jei jos liko rytojui! Vietoje grietinėlės sriubai pagardinti galite idėti kelis šaukštus grietinės – rūgštis su šia sriuba puikiai tinka.