Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
2 porcijoms
Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Jame kelias minutes maišdydami kepinkite nuplautas ir gerai nusausintas kruopas, kol pakvips tarsi riešutais.
Suberkite susmulkintą svogūną, tada suberkite pjaustytus burokėlius ir toliau kepinkite nuolat maišydami, kol daržovės karamelizuosis.
Supilkite sojos padažą bei baltą vyną ir kaitinkite, kol skystis visai išgaruos. Tada supilkite karštą sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir uždengę troškinkite apie 20 minučių.
Prieš patiekdami pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais ir gausiai pabarstykite kapotais žaliais svogūnais.
Siūloma patiekti su kepinta vištiena; su fetos sūriu; su žaliomis salotomis…