Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
Visus ingredientus sudėkite į trintuvą, įpilkite šiek tiek šalto vandens (pagal tai, kokio tirštumo pageidaujate) arba ledukų (jei norite ypatingai šaltos sriubos) ir viską suplakite, kol konsistencija taps vientisa, glotni. Paragaukite, jei trūksta rūgšties, įlašinkite kelis lašus citrinų sulčių, jei reikia, įberkite druskos, gal šiek tiek cukraus. Patiekite iškart, išpilstę į stiklines, taures ar dubenėlius, su karštomis virtomis bulvėmis.