Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
Granita. Užkaiskite 100 ml vandens su 100 g cukraus ir maišykite, kol cukrus ištirps (neužvirkite!). Braškes sudėkite į trintuvą ir trinkite, kol išeis tyrelė. Braškes supilkite į cukraus sirupą, įdėkite kelis lapelius mėtų ir užvirkite. Virkite apie 5 minutes – arba kol šiek tiek sutirštės. Perkoškite šią masę per sietelį, sėklas ir lapus išmeskite, masę vėsinkite apie 15 min., tada supilkite į plokščią indą, kuriame ją šaldysite. Įdėkite į šaldiklį. Po valandos išimkite, viršutinį sluoksnį sukedenkite šakute ir vėl įdėkite į šaldiklį. Taip kas valandą išimkite ir pakedenkite masę šakute, formuodami kristalus. Patiekite taurėse, papuošę mėtos lapeliais.
Sorbetas. Gaminant sorbetą masės nereikia kedenti šakute: sušalusią masę supjaustykite gabalėliais ir plakite trintuvu, kol išeis tiršta masė. Šią masę vėl sudėkite į indą ir laikykite šaldiklyje, kol prireiks.