Vieno geriausių restoranų šefas Rokas Vasiliauskas kviečia atskleisti paprasčiausių produktų magiją. Šie minimalistiniai receptai jums padės kūrybiškai sunaudoti likusį maistą ir be streso pasigaminti valgių.
2-3 porcijoms
Pomidorus susmulkiname ir sudedame į keptuvę. Kaitiname, kol pomidorai visiškai suminkštėja ir išleidžia beveik visą vandenį. Tada dedame susmulkintą vištieną ir pupeles. Pakaitiname dar apie 5 min., kad turėtume tirštą masę. Įberiame druskos ir pipirų pagal skonį.
Paprikas susipjaustome kubeliais, svogūną – pusžiedžiais, aitriąją papriką – žiedeliais.
Sluoksniuojame į skardą tokia tvarka: traškučiai, vištienos masė, paprika, svogūnai, aitrioji paprika, prieskoniai, kietasis sūris, fermentinis sūris. Kartojame – padarome du sluoksnius.
Kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min.