Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
12-16 vnt. Bao Buns
Sumaišykite visus birius ingredientus (miltus, krakmolą, cukrų, mieles ir kepimo miltelius) dideliame dubenyje. Kitame dubenėlyje sumaišykite šiltą vandenį ir aliejų, tada supilkite skystus ingredientus į miltų mišinį ir užminkykite tešlą. Minkykite ne trumpiau nei 5 minutes, kad pilnai aktyvuotųsi glitimas. Suformuokite iš tešlos rutulį, įdėkite tešlą atgal į dubenį, kuriame minkėte, ir uždengę švariu rankšluostėliu palikite šiltoje vietoje tešlą pakilti (tūris turėtų padvigubėti) apie 60-90 min.
Iškočiokite tešlą ant darbastalio iki maždaug 1 cm storumo. Stikline ar sausainių formele išpjaukite iš tešlos apie 8 cm skersmens apskritimus. Kiekvieną apskritimą patepkite aliejumi, perlenkite perpus ir kočėlu lengvai pakočiokite, ištempdami kraštus, suformuodami sulenktą bandelę. Taip suformuotas bandeles sudėkite į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi (arba kiekvieną bandelę dėkite ant išplokštinto keksiukų sijonėlio – taip patogiau). Palikite uždengtas bandeles dar kartą pakilti, apie 20 min.
Bandeles virkite garų puode (jei turite – bambukiniame) 10-12 minučių, ant vidutinės kaitros.
Nesuvalgytas bandeles galite užšaldyti.