Maisto entuziastė, virtuvės magė Renata Ničajienė žino, kaip iš avokadų pasigaminti majonezą, o iš duonos – desertą, ir kaip nustebinti save ar svečius, pavyzdžiui, sausainiais su kiaušiniais… Štai Renatos receptų kolekcija – pasisemkime idėjų, kaip kūrybingai sunaudoti maisto likučius ir atsargas.
1 porcijai
Kiaušinius virkite 8–9 minutes, kad būtų kieti. Išvirusius atšaldykite šaltame vandenyje ir nulupkite.
Nuluptus kiaušinius perpjaukite išilgai ir išimkite trynius. Trynius gerai sutrinkite su avokadų majonezu, pagardinkite druska ir pipirais. Paruoštą įdarą sukrėskite į konditerinį maišelį, tada įdarykite baltymų puseles.
Įdarytus kiaušinius apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, saldžiąja paprika ir smulkintais svogūnų laiškais. Patiekite su avokadų majonezu.