Maisto entuziastė, virtuvės magė Renata Ničajienė žino, kaip iš avokadų pasigaminti majonezą, o iš duonos – desertą, ir kaip nustebinti save ar svečius, pavyzdžiui, sausainiais su kiaušiniais… Štai Renatos receptų kolekcija – pasisemkime idėjų, kaip kūrybingai sunaudoti maisto likučius ir atsargas.
Gelsvių lapelius gerai nuplaukite ir supjaustykite.
Moliūgų sėklas pakaitinkite keptuvėje ant vidutinės kaitros, kad paskrustų.
Pjaustytus gelsvių lapelius suberkite į trintuvą kartu su moliūgų sėklomis ir česnakų skiltelėmis, supilkite aliejų ir trinkite, kol įgis padažo konsistenciją. Kai susitrins į vientisą masę, suberkite tarkuotą sūrį ir dar kiek patrinkite.
Tokį pesto padažą galite laikyti šaldytuve iki mėnesio. O užšaldę šaldiklyje galėsite laikyti net apie pusę metų. „Pesto padažus dažniausiai šaldau be tarkuoto sūrio – jo įberiu tik atšildžiusi“, – sako Renata.