Vištiena ir saulėje džiovintais pomidorais įdaryti makaronai

Vištiena ir saulėje džiovintais pomidorais įdaryti makaronai
Arūnas Stoškus

Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!

Reikės:

ikonos

 4 porcijoms

  • 500 g makaronų (kriauklės formos ar kitokių, kuriuos galima įdaryti)
  • 400 g keptos (arba virtos) vištienos
  • 200 g minkšto sūrio („Filadelfijos“, „Creme bonjour“, lydyto arba kitokio minkšto sūrio)
  • 200 g fermentinio sūrio (arba kitokio sūrio, kuriuo galima apkepti: mocarelos, ementalio ar pan.)
  • 60 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 50 g svogūnų laiškų (arba kitų namuose turimų žalumynų – petražolių, krapų ir pan.)
  • žiupsnelio druskos
  • šviežiai maltų pipirų (pagal skonį)

Bešamelio padažui:

  • 100 g miltų
  • 150 g sviesto
  • 0,4–0,5 l pieno
  • žiusnelio muskatų riešutų
  • žiupsnelio druskos
  • šviežiai maltų pipirų

Paruošimo būdas:

Iš pradžių gaminame Bešamelio padažą: į keptuvę (arba puodą/prikaistuvį) dedame sviestą, išlydome ir dedame miltų, pastoviai maišome ir kepiname kelias minutes. Tada pilame pieną, maišome tol, kol nelieka gumulėlių ir gauname vientisą padažo konsistenciją. Pagardiname muskatų riešutais ir prieskoniais (druska bei šviežiai maltais pipirais).

Gaminame įdarą: svogūnų laiškus, saulėje džiovintus pomidorus, vištieną (virtą arba keptą) supjaustome smulkiais kubeliais. Visus produktus maišome su minkštu sūriu, įdedame prieskonių ir maišome, kol išeina vientisa masė. Gautą masę sudedame į konditerinį maišą.

Įdarome makaronus: virtus makaronus (kriauklės formos ar kitokius, kuriuos patogu įdaryti) įdarome paruoštu įdaru.

Į kepimo indą supilame Bešamelio padažą, sudedame įdarytus makaronus. Juos išdėliojame glaustai ir uždedame tarkuotą (ar plokštelėmis supjaustytą) sūrį. Paruoštus makaronus dedame į įkaitintą (200–220 °C) orkaitę ir kepame 10–15 min. arba tol, kol apkeps sūris. Išimame ir apibarstome smulkintais žalumynais.

Skanaus!

PATARIMAI:

  • Jei norime sutaupyti laiko, įdarą galima sumaišyti trintuvu.
  • Įdarą galima gaminti ne tik iš vištienos, bet ir iš kitokios mėsos arba daržovių.
  • Jei turite vysti pradėjusių pomidorų –  sudėkite ant paruoštų kepti makaronų ir pašaukite į orkaitę.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Arūnas.

Arūnas Stoškus

Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!

budos dubuo
Arūnas Stoškus

Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...