Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!
4 porcijoms
Iš pradžių gaminame Bešamelio padažą: į keptuvę (arba puodą/prikaistuvį) dedame sviestą, išlydome ir dedame miltų, pastoviai maišome ir kepiname kelias minutes. Tada pilame pieną, maišome tol, kol nelieka gumulėlių ir gauname vientisą padažo konsistenciją. Pagardiname muskatų riešutais ir prieskoniais (druska bei šviežiai maltais pipirais).
Gaminame įdarą: svogūnų laiškus, saulėje džiovintus pomidorus, vištieną (virtą arba keptą) supjaustome smulkiais kubeliais. Visus produktus maišome su minkštu sūriu, įdedame prieskonių ir maišome, kol išeina vientisa masė. Gautą masę sudedame į konditerinį maišą.
Įdarome makaronus: virtus makaronus (kriauklės formos ar kitokius, kuriuos patogu įdaryti) įdarome paruoštu įdaru.
Į kepimo indą supilame Bešamelio padažą, sudedame įdarytus makaronus. Juos išdėliojame glaustai ir uždedame tarkuotą (ar plokštelėmis supjaustytą) sūrį. Paruoštus makaronus dedame į įkaitintą (200–220 °C) orkaitę ir kepame 10–15 min. arba tol, kol apkeps sūris. Išimame ir apibarstome smulkintais žalumynais.
Skanaus!
PATARIMAI:
Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!
Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!