Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
4-6 porcijoms
Puode storu dugnu ištirpinamas sviestas ir apkepinami svogūnai kartu su pomidorų ir paprikų pasta bei kuminais. Kepinama, kol svogūnai suminkštės (apie 2 min.). Suberiami lęšiai, supilamas vanduo, užverdama. Ant nedidelės ugnies verdama apie 10 min., arba kol lęšiai bus minkšti ir sugers apie 2/3 skysčio kiekio. Suberiamas bulguras, mėtos, įberiama druskos ir pipirų. Sumaišoma ir paliekama apie 5 min., kad skystis susigertų. Įmaišoma apie pusės citrinos sultys, 2 šaukštai aliejaus. Masė verčiama į skardą, plačiai paskleidžiama ir paliekama atvėsti.
Iš masės formuojami maži apskriti ar pailgi kukuliai. Patiekiami kaip užkandis ant salotų lapų. Patiekiant galima dar papildomai pašlakstyti citrinų sultimis ir aliejumi.