Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!
4 porcijoms
Česnakus, svogūnus bei šoninę supjaustome smulkiais kubeliais. Į įkaitintą keptuvę ar prikaistuvį dedame šoninės gabaliukus, pakepiname/paskrudiname.
Tada dedame česnakus ir svogūnus. Juos kepiname kelias minutes, kol įgauna auksinį atspalvį.
Tada dedame grybus (jei dideli, perpjauname per pusę). Kepiname dar kelias minutes ir dedame prieskonius bei čiobrelius.
Kai viskas apkepa, dedame išmirkytas perlines kruopas. Porą minučių pakepiname ir pilame sultinį. Lėtai maišome vis įpildami sultinio, kad kruopos sugertų skystį. Taip maišome 15–20 min. Likus 5 min. iki troškinimo pabaigos, pradedame po truputį dėti sviestą.
Paragaujame, ar netrūksta prieskonių. Kai kruopos suminkštėja, keptuvę galima nuimti nuo kaitros, papildomai įdėti sūrio. Viską gerai išmaišę dedame į lėkštę.
Apibarstome tarkuotu sūriu bei svogūnų laiškais.