Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!
4 porcijoms
Obuolius nusiplauname, perpjauname per pusę ir išskobiame sėklas.
Į išskobtų sėklų vietą dedame po gabaliuką sviesto, apibarstome maltu cinamonu ir dedame į įkaitintą (180-200° C) orkaitę. Kepame apie 20-25 min. Viskas priklauso nuo obuolių minkštumo – ir kiek norime juos kepinti.
Kol obuoliai kepa, pasidarome maskarponės kremą: maskarponę sumaišome su citrinų žievele, muskatais, cinamonu ir medumi, gauname vientisą kremą.
Obuoliams iškepus, ant jų dedame po gerą šaukštą kremo. Valgome, kol obuoliai karšti.
PATARIMAI: