Šalta arbata Cold Brew

Šalta arbata Cold Brew
Arūnas Stoškus

Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!

Reikės:

ikonos

1 litrui

  • 2–3 apelsinų žievelių (arba citrinų, žaliųjų citrinų ir kt.)
  • 100 g cukraus 0,100 kg (galima pakeisti medumi, klevų sirupu, agavos sirupu ar kitokiu saldikliu)
  • 4–5 maišelių juodosios arbatos (tinka ir kitokia arbata: žalioji, raudonoji, gali būti ir biri) 
  • 1–1,2 l vandens 

Paruošimo būdas:

Nusiplauname vaisius ir nulupame žieveles – jas reikia nulupti taip, kad neliktų baltos vidinės žievelės dalies (nes ji suteikia kartumo). 

Žieveles, arbatą ir cukrų užpilame šaltu vandeniu (tinka ir virintas) ir paliekame per naktį, kad pritrauktų. 

Įdedame ledukų.

Vietoj cukraus galima naudoti naminę uogienę.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...