Raugintos morkos

Raugintos morkos
Renata Šniolienė

Renata Šniolienė kviečia gaminti gardžiai ir tausiai!! Tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė dalinsis savo patirtimi ir demonstruos: kur sunaudoti morkų tarkius – likusius išspaudus sultis, ką gardaus pasigaminti iš gausaus cukinijų derliaus ir kaip sunaudoti dažniausiai išmetamą cukinijų žievę. Ir tai dar ne viskas!

Sūrimui reikės:

  • 1 l kambario temperatūros vandens
  • 1 šaukšto (apie 30 g) rupios druskos
  • 1 šaukšto konservuoti skirto prieskonių mišinio (pirktinio ar savo rinktų šviežių krapų skėčių, juodųjų serbentų ir vyšnių lapų)
  • 2–4 česnako skiltelių

Paruošimo būdas:

Tvarumo idėja – sunaudoti pavytusias, kitiems patiekalams jau nelabai tinkančias morkas. Raugintos morkos – dar retai gaminamas, bet labai gardus ir gaivus užkandis ar net garnyras. 

Morkos nuskutamos ar nulupamos, puikiai tiks ir visai suminkštėjusios ar ne pirmo šviežumo daržovės.

Ruošiant sūrymą į vandenį suberiama druska ir maišoma, kol visiškai ištirpsta. 

Rauginti galima ir nepjaustytas morkas. Jei norisi greitesnio įrūgimo, galima supjaustyti stambiais šiaudeliais. 

Į patogų rauginti indą sudedamos morkos, į kelias dalis supjaustytos česnako skiltelės, beriamas prieskonių mišinys ir galiausiai supilamas sūrymas. 

Indas pridengiamas dangčiu ar medžiaga ir statomas į šiltą vietą. 

Rūgimo procesą reikėtų stebėti. Svarbu, kad morkos būtų visiškai panirusios ir tolygiai rūgtų. Procesas trunka nuo 7 iki 12 dienų. 

Įrūgusios morkos laikomos vėsesnėje aplinkoje. 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Renata!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...