Lavašo ar blynelių suktinukai su įvairių rūšių humusu ar užtepėlėmis

Lavašo ar blynelių suktinukai su įvairių rūšių humusu ar užtepėlėmis

Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai. 

Reikės:

ikonos

4 porcijoms

  • 1 lavašo lakšto arba 4 nedidelių lietinių

Pertepimui:

  • 600 g humuso
  • pusės stiklinės keptų morkų
  • dviejų nedidelių virtų burokėlių 
  • 1 avokado arba saujos špinatų (galima naudoti šaldytus špinatus)
  • 1 šaukšto tahinio (sezamų pastos)
  • 2 šaukštų citrinų sulčių 
  • 2 skiltelių česnakų arba žiupsnelio ferulos (asafetidos)
  • žiupsnelio ciberžolės
  • rūkytos paprikos miltelių 
  • žiupsnelio druskos
  • maltų pipirų

Įdarui:

  • 1 stiklinės įvairių daržovių likučių
  • 1 paprikos
  • nedidelės cukinijos
  • saujos gražgarsčių ar špinatų
  • žiupsnelio rūkytos paprikos miltelių
  • šlakelio aliejaus daržovių likučiams apkepti
  • žiupsnelio mėgstamų džiovintų prieskoninių žolelių

Papuošimui:

  • įvairių žaismingų smeigtukų
  • alyvuogių
  • daigintos liucernos

Paruošimo būdas:

Humusas padalijamas į tris dalis.

  1. Viena dalis maisto smulkintuve sutrinama kartu su keptomis morkomis, žiupsneliu ciberžolės, pagardinama šlakeliu citrinų sulčių, prieskoniais. 
  2. Kita humuso dalis sutrinama su tarkuotais virtais burokėliais, pagardinama rūkyta paprika, česnakais ar ferula, citrinų sultimis, prieskoniais. 
  3. Trečia humuso dalis sumaišoma su avokadų gabaliukais arba špinatais, pagardinama citrinų sultimis ir prieskoniais. Jei naudojami šaldyti špinatai, jie patroškinami su prieskoniais, pagardinami prieskoniais, atvėsinti pagardinami citrinų sultimis. 

Įdarui skirta paprika nuplaunama, perpjaunama pusiau, pašalinamos sėklos; pjūviu į apačią padedama ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, kepama orkaitėje, kol apskrus uždengiama atvėsti, kad lengviau nusiluptų odelė. Nulupta paprika supjaustoma juostelėmis.

Nuplauta cukinija perpjaunama išilgai, iškepama orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardelės, atvėsinama, supjaustoma išilgomis juostelėmis. 

Turimi daržovių likučiai, jei reikia, susmulkinami, švelniai apkepinami keptuvėje su nedideliu aliejaus kiekiu, pabarsčius džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis, atvėsinami.

Lavašo lakštas, jei didelis, perpjaunamas į dvi dalis; lietinių smulkinti nereikia. Lavašas patepamas juostomis įvairių spalvų humusu; tarp jų juostelėmis sudedamos keptų paprikų ir cukinijų juostelės, keptų daržovių likučiai, gražgarstės ar špinatai. Lavašas susukamas, supjaustomas gabaliukais, lengvai apkepinamas grilyje. Gabaliukai persmeigiami smeigtukais, papuošus daiginta liucerna ir alyvuogėmis. 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Ona.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...