Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai.
12 porcijų
Neskrudinti grikiai sumalami į miltus, sumaišomi su tarkuotomis morkomis, kakava, nuplikytomis razinomis, meduolių prieskoniais; įmaišomos obuolių sultys, viskas susmulkinama maisto plakiklyje.
Gauta masė išpilama į dubenį, įmaišoma obuolių sidro actu nugesinta soda, gerai išmaišoma.
Tešla padalinama į dvi dalis, supilama į aliejumi išteptas atsegamas torto formas, kepama 180*C temp. apie 25 – 35 min., kol iškepa. Iškepami du apvalūs biskvitai, atvėsinami.
Kremui visi nurodyti ingredientai suplakami maisto smulkintuve.
Formuojamas tortas – ant vieno biskvito lakšto, torto formoje, sudedami turimi vaisių gabaliukai ar uogos, ant jų supilamas kremas, keletą šaukštų kremo paliekant torto paviršiaus aptepimui. Ant kremo uždedamas antras biskvito lakštas, šiek tiek paspaudžiama, kad kremas gerai apsemtų vaisius ar uogas.
Torto paviršius aptepamas likusiu kremu; gaminys atvėsinamas šaldytuve bent 1 – 2 val.; galima pusvalandžiui įdėti į šaldiklį, kad tortas sutvirtėtų.
Atvėsintas tortas išimamas iš atsegamos torto formos, papuošiamas vandens vonelėje išlydytu šokoladu, dž. vaisiais, uogomis, riešutais, įvairiais pabarstukais, džiovintais daigintais grikiais.