Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai.
1 „tortui“ (4–5 porc.)
Į apvalią atsegamą torto formą įklojame tortiliją arba ant dugno išdėliojame duonos riekeles be plutelių.
Tortiliją/duoną apšlakstome aliejumi, pagardiname prieskoniais.
Baklažanus ir cukinijas supjaustome griežinėliais, apkepiname grilyje, pabarstome prieskoniais (jei naudojame daržovių likučius, juos apkepame, pagardiname prieskoniais).
Į torto formą susluoksniuojame: keptas daržoves, humusą, džiovintus pomidorus, alyvuogių užtepėlę, virtas kruopas, baklažanų tyrę.
Paruoštą gaminį apkepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min.
Papuošiame keptų baklažanų ir cukinijų griežinėliais, žalumynais.