Nesaldus „tortas“ su daržovių ir virtų kruopų likučiais ir humusu

Nesaldus „tortas“ su daržovių ir virtų kruopų likučiais ir humusu

Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai. 

Reikės:

ikonos

1 „tortui“ (4–5 porc.)

  • 1 baklažano
  • 1 cukinijos (arba 2 stiklinių įvairių daržovių likučių)
  • 1 tortilijos (arba kelių duonos riekelių)
  • 150 g humuso
  • 8–10 džiovintų pomidorų gabaliukų
  • 50 g alyvuogių užtepėlės (keli šaukštai įvairių alyvuogių, susmulkinti su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus)
  • 1–1,5 stiklinės virtų ryžių arba įvairių virtų kruopų likučių (tinka bolivinės balandos, soros, miežinės kruopos)
  • 3 keptų paprikų arba keptų paprikų likučių
  • 50 g keptų baklažanų tyrės
  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Prieskonių
  • Įvairių žalumynų likučių

Paruošimo būdas:

Į apvalią atsegamą torto formą įklojame tortiliją arba ant dugno išdėliojame duonos riekeles be plutelių.

Tortiliją/duoną apšlakstome aliejumi, pagardiname prieskoniais.

Baklažanus ir cukinijas supjaustome griežinėliais, apkepiname grilyje, pabarstome prieskoniais (jei naudojame daržovių likučius, juos apkepame, pagardiname prieskoniais).

Į torto formą susluoksniuojame: keptas daržoves, humusą, džiovintus pomidorus, alyvuogių užtepėlę, virtas kruopas, baklažanų tyrę.

Paruoštą gaminį apkepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min.  

Papuošiame keptų baklažanų ir cukinijų griežinėliais, žalumynais.

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...