Tausaus gaminimo „laboratorijos” sulaukė didžiulio susidomėjimo, netilpo visi norintys. Dalyvius viliojo galimybė ruošti maistą su žinomais virtuvės šefais – ir skaniai leisti laiką.
Kiekviena „laboratorija” prasideda įžanga apie maisto švaistymo problemą ir jos sprendimo būdus. Tada dalyviai kartu su šefu (-e) gamina 3-4 patiekalus. Gamindami patyrę šefai aiškina, kaip sumažinti išmetamo maisto kiekį namuose, pavyzdžiui: ką galima pasigaminti iš likusių virtų ryžių, bulvių, makaronų, duonos, vištienos ar pan.; kur panaudoti minkštėjančius vaisius, pajuodavusius bananus; kaip optimaliai suvartoti produktus, kad nesusidarytų atliekų (panaudojant net kotelius ar žieveles). Dalyviai taip pat išgirsta praktinių patarimų: kaip planuoti meniu, kad išvengtume maisto švaistymo; kaip apskaičiuoti porcijas tų produktų, kurių tūris verdant didėja (ryžių, makaronų…)…
Karantino metu tausaus maisto gaminimo laboratorijos persikėlė į virtualią erdvę. Žinomi šefai ir tinklalaštininkai dalinosi savo patirtimi Lietuvos vartotojų instituto Facebook paskyroje. Laboratotijų įrašus galite pamatyti čia: facebook.com/vartotojai/live