Vieno geriausių restoranų šefas Rokas Vasiliauskas kviečia atskleisti paprasčiausių produktų magiją. Šie minimalistiniai receptai jums padės kūrybiškai sunaudoti likusį maistą ir be streso pasigaminti valgių.
Reikės:
4 porcijoms
400 g virtų ryžių
2 kiaušinių
1/2 aitriosios paprikos
3 skiltelės česnako
20 ml skrudintų sezamų sėklų aliejaus
30 ml sojų padažo
50 ml aliejaus
0,4 paprikos
10 g imbiero
20 g austrių padažo
maža saujelė šviežių kalendrų
100 g bambukų ūglių
12 šitakių (grybų)
30 g medaus
2 skiltelių žaliosios citrinos
Paruošimo būdas:
1. Labai smulkiai supjaustome aitriąją papriką, česnaką ir imbierą, porą minučių pakepame aliejuje, tada nusunkiame.
2. Apskrudiname papriką, grybus ir ūglius, išimame.
3. Iškepame kiaušinį, beriame ryžius ir juos apkepame.
4. Atgal suberiame viską, ką apkepėme. Į ryžius dedame sojų ir austrių padažą, medų ir išspaudžiame žaliąją citriną. Supilame sezamo aliejų ir gerai išmaišome.