Visada lieka šiek tiek nesuvalgyto jogurto, duonos ar vakarykščių ryžių. Pietus ar vakarienę dažniausiai gaminame lengviausiu ir patogiausiu būdu – iš naujų maisto produktų, tačiau daug įdomiau naujus patiekalus kurti kūrybiškai panaudojant tai, ko yra šaldytuve. Štai keli pasiūlymai, kaip panaudoti dažniausiai pasitaikančius maisto likučius.
Daržovių liekanas (pvz., porų galus, morkų kotus) panaudokite sultiniui. Sudėkite į dėžutę arba maišelį, įdėkite į šaldiklį ir sunaudokite tada, kai susikaupusio kiekio pakaks sultiniui.
Garuose troškintos, keptos ar kepsninėje paruoštos daržovės puikiai tinka trintai sriubai. Pakaitinkite jas kartu su daržovių arba vištienos sultiniu ir pagardinkite grietinėle arba kokosų pienu. Sriubą sutrinkite ir įberkite prieskonių.
Neretai lieka nesuvalgytos avižinės košės. Ji puikiai tinka blynams, spurgoms, sausainiams ir net tirštiesiems kokteiliams ruošti.
Kartais lieka šiek tiek duonos, kuri begulėdama gali sužiedėti. Ją galite paversti traškiais skrebučiais salotoms, panaudoti mėsos kukuliams ar paruošti prancūziškų skrebučių.
Makaronų likučius panaudoja net italai, tad kodėl negalėtumėte ir jūs? Sunaudokite juos salotoms, sriubai ar apkepkite su aštriais prieskoniais.
Ryžius visada galite panaudoti gamindami naujus patiekalus, pavyzdžiui, apkepdami juos su daržovėmis ar ruošdami gardų desertinį ryžių pudingą.
Pajuodavę bananai – visais atžvilgiais puikus valgis. Beje, ar žinojote, kaip paprasta pasigaminti naminius bananų ledus? Jums prireiks… tik bananų! Sušaldote, sutrinate smulkintuvu – ir naminiai bananų ledai paruošti.