Braškių sorbetas ir granita

Braškių sorbetas ir granita
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

Granitai:

  • 100 g cukraus
  • 450 g braškių (ar kitų sezoninių uogų)
  • mėtų lapelių

Sorbetui:

  • 500 g braškių (ar kitų uogų)
  • 100 g sirupo (pavyzdžiui, šeivamedžių arba kitokio, arba paprasto cukraus sirupo)

Paruošimo būdas:

Granita. Užkaiskite 100 ml vandens su 100 g cukraus ir maišykite, kol cukrus ištirps (neužvirkite!). Braškes sudėkite į trintuvą ir trinkite, kol išeis tyrelė.  Braškes supilkite į cukraus sirupą, įdėkite kelis lapelius mėtų ir užvirkite. Virkite apie 5 minutes – arba kol šiek tiek sutirštės. Perkoškite šią masę per sietelį, sėklas ir lapus išmeskite, masę vėsinkite apie 15 min., tada supilkite į plokščią indą, kuriame ją šaldysite. Įdėkite į šaldiklį. Po valandos išimkite, viršutinį sluoksnį sukedenkite šakute ir vėl įdėkite į šaldiklį. Taip kas valandą išimkite ir pakedenkite masę šakute, formuodami kristalus. Patiekite taurėse, papuošę mėtos lapeliais.

Sorbetas. Gaminant sorbetą masės nereikia kedenti šakute: sušalusią masę supjaustykite gabalėliais ir plakite trintuvu, kol išeis tiršta masė. Šią masę vėl sudėkite į indą ir laikykite šaldiklyje, kol prireiks.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...