Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!
4 porcijoms
Grikius išverdame, pagardiname prieskoniais.
Vištieną ir agurkus supjaustome nedideliais kubeliais arba juostelėmis.
Vynuoginius pomidorus perpjauname per pusę.
Kedro (ar kitus) riešutus pakepiname.
Mėlynuosius kopūstus supjaustome plonyčiais šiaudeliais (galima pagardinti prieskoniais ar šlakeliu citrinų sulčių arba obuolių acto).
Avokadą supjaustome griežinėliais ar kubeliais.
Padažui: produktus dedame į smulkintuvą ir triname, kol išeina vientisa masė. Pagardiname prieskoniais arba, jei turime, pagardais. Nebijokime eksperimentuoti!
Paruoštus produktus gražiai išdėliojame lėkštėje atskiromis dalimis. Ant viršaus dedame avokadą, šalia įpilame padažo.
Skanaus!
PATARIMAI:
Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!