Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
Į dubenį įpilkite porą šaukštų aliejaus ir įberkite žiupsnelį druskos. Duoną suplėšykite gabalėliais (apie 2–3 cm) ir sudėkite į dubenį su aliejumi. Išmaišykite, kad duona pasidengtų aliejumi. Sudėkite duoną į kepimo skardą ir pašaukite kepti, kol apskrus – apie 8–10 min.
Pasigaminkite padažą: jei naudojate greitąjį receptą, tiesiog sumaišykite visus ingredientus. Jei darote originalų padažą – prieskonių grūstuvėje trinkite česnaką su ančiuviais ir druska, kol gausite pastą. Įmaišykite kiaušinio trynį, actą ir garstyčias. Plona srovele pildami aliejų, plakite šią masę, kol gausite tirštą padažą.
Vištienos gabalėlius supjaustykite norimo dydžio riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite vištienos gabalėlius, pagardinkite pipirais ir druska, apkepinkite iš abiejų pusių. Vištieną galite apkepinti ir ant kepimo grotelių.
Dideliame dubenyje sudėtus salotų lapus apšlakstykite padažu, įberkite tarkuoto sūrio, druskos bei pipirų ir išmaišykite (geriausia rankomis), suvilgydami kiekvieną lapą padažu. Sudėkite keptą vištieną, apskrudusius duonos skrebučius ir švelniai sumaišykite. Galite dar pabarstyti tarkuotu sūriu.
Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…