„Cezario“ salotos su vištiena ir duonos skrebučiais

„Cezario“ salotos su vištiena (kuri liko nesuvalgyta) ir duonos skrebučiais (iš likučių)

Reikės:

  • ½ kepalo padžiūvusios baltos duonos (su raugu – čiabatos ar pan.)
  • viščiuko likučių (geriausia – krūtinėlių), tiks virta arba kepta vištiena
  • romaninių salotų lapų
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • alyvuogių aliejaus

Originaliam padažui:

  • 1 skiltelės česnako
  • 4 ančiuviai (filė)
  • ½ šaukštelio druskos (geriausia – „Maldon“ dribsnių)
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 ir ½ šaukšto acto
  • 1 šaukštelis Dižono garstyčių
  • ½ stilklinės alyvuogių aliejaus

Greitam padažui:

  • 4 šaukštų majonezo
  • 1 mažos česnako skiltelės
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 1 ir ½ šaukštelio citrinų sulčių
  • 1 šaukštelis Vusterio padažo (angl. Worcestershire sauce)

Paruošimo būdas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

Į dubenį įpilkite porą šaukštų aliejaus ir įberkite žiupsnelį druskos. Duoną suplėšykite gabalėliais (apie 2–3 cm) ir sudėkite į dubenį su aliejumi. Išmaišykite, kad duona pasidengtų aliejumi. Sudėkite duoną į kepimo skardą ir pašaukite kepti, kol apskrus – apie 8–10 min.

Pasigaminkite padažą: jei naudojate greitąjį receptą, tiesiog sumaišykite visus ingredientus. Jei darote originalų padažą – prieskonių grūstuvėje trinkite česnaką su ančiuviais ir druska, kol gausite pastą. Įmaišykite kiaušinio trynį, actą ir garstyčias. Plona srovele pildami aliejų, plakite šią masę, kol gausite tirštą padažą.

Vištienos gabalėlius supjaustykite norimo dydžio riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite vištienos gabalėlius, pagardinkite pipirais ir druska, apkepinkite iš abiejų pusių. Vištieną galite apkepinti ir ant kepimo grotelių.

Dideliame dubenyje sudėtus salotų lapus apšlakstykite padažu, įberkite tarkuoto sūrio, druskos bei pipirų ir išmaišykite (geriausia rankomis), suvilgydami kiekvieną lapą padažu. Sudėkite keptą vištieną, apskrudusius duonos skrebučius ir švelniai sumaišykite. Galite dar pabarstyti tarkuotu sūriu.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...