Nuostabiai gardžiais receptais dalinasi Audrius Teresius – šeimos tinklaraščio „Saldūs miškai“ bendraautoris, augalinio maisto, tvarių ir sąmoningų gyvenime kasdien taikomų idėjų puoselėtojas.
1. Iš datulių atsargiai išimami kauliukai, jei jie yra (datulė tik lengvai atveriama, stengiamasi jos neperlaužti pusiau).
2. Į kiekvieną datulę dedama po vieną ar dvi sūdytas ir kepintas pistacijas.
3. Į datulės vidų įkrečiamas nedidelis šaukštelis riešutų sviesto; stengiamasi, kad datulėje jo būtų gausiai, tačiau pačią datulę reikia suglausti. Datulės kelioms akimirkoms dedamos į kamerą, kad lengvai apstingtų.
4. Garų vonelėje ištirpdomas šokoladas. Jo nereikia maišyti – šitaip sukuriamas tobulas šokoladinės saldainių dalies traškesys.
5. Kiekviena datulė aptepama šokoladu – iš pradžių viena pusė, tada, kai kiek atvėsta šaldytuve, kita pusė.
Saldainius laikyti šaltai. Vienai šokolado pusei dar stingstant, galima apibarstyti skaldytomis pistacijomis, norint itin gurmaniško skonio – jūros druskos trupiniais. Saldainiai, suguldyti į stiklainiuką, tampa puikia dovana!