Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
2-4 porcijoms
Visi ingredientai (išskyrus sviestą ir cukraus pudrą) suplakami plaktuvu. Tešla paliekama brinkti apie 15–20 min.
Orkaitė įkaitinama iki 220 °C temperatūros. Į orkaitę dedama keptuvė, kad kaistų kartu (reikės apie 25 cm dydžio keptuvės, tiks pagaminta iš ketaus arba kitokia, kurią galima naudoti orkaitėje, iš bėdos tiks ir pyragų kepimo skardelė).
Kai jau pasiruošiama kepti, karšta keptuvė ištraukiama iš orkaitės, dedamas sviestas. Jis paskirstomas taip, kad būtų sutepamas visas dugnas ir kraštai. Supilama tešla, keptuvė švelniai pavartoma, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Pašaunama į orkaitę ir kepama apie 15–20 min., arba kol kraštai apskrus ir blynas iškils. Išėmus iš orkaitės (blynas susmegs, taip ir turi būti), pabarstoma cukraus pudra ir patiekiama su šaldytų uogų pagardu.
Šaldytų uogų pagardo paruošimo būdas:
Kol kepa blynas, visos šaldytos uogos sudedamos į puodą, supilamas sirupas (arba cukrus), cinamonas ir užvirinama. Paverdama apie 5–10 min., kol uogos sukris, sutirštės (jei reikia, įpilama 1–2 šaukštai vandens).