Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
8 enčiladoms
Orkaitė įkaitinama iki 180 °C temperatūros.
Dubenyje smulkinta paukštiena (ar kita mėsa) sumaišoma su raudonėliais, kuminais ir ¼ stiklinės enčiladų padažo. Paragaujama, ar netrūksta druskos, aštrumo.
Atskirai atidedama 1 kaupina stiklinė sūrio – jo prireiks kepant enčiladoms pabarstyti.
Į nedidelę kepimo skardelę, kurioje bus kepamos enčilados, pilama ¼ stiklinės enčiladų padažo, jis tolygiai paskirstomas.
Jei tortilijos stangrios, jas galima trumpam įkišti į kaistančią orkaitę – suminkštės ir bus lankstesnės. Ant kiekvienos tortilijos dedama paukštienos įdaro, sūrio. Lakštas susukamas į vamzdelį ir guldomas į skardelę sujungimu į apačią vienas šalia kito.
Užpilama likusiu enčiladų padažu, pabarstoma atidėtu sūriu ir šaunama į orkaitę.
Kepama 20 min., arba kol sūris išsilydys ir apkeps, ims burbuliuoti.
Patiekiama užbarsčius smulkintų raudonųjų svogūnų, su grietine ir kalendromis, žaliosiomis salotomis ar kt. priedais.
Enčiladų padažo paruošimo būdas
Nedideliame puode įkaitinamas aliejus. Suberiami miltai ir šluotele maišoma, kol jie apkeps ir susidarys tolygi konsistencija (1 min.). Sudedama aitriosios ir saldžiosios paprikos, česnakai, druska, kuminai ir raudonėliai, kaitinant maišoma šluotele (30 sek.).
Pamažu pamaišant, kad nesusidarytų gumuliukų, dalimis supilamas sultinys. Pabaigoje dedama pomidorų pasta, viskas gerai sumaišoma.
Kai užverda, nukeliama nuo ugnies.
Nesunaudotas padažas laikomas šaldytuve uždengtame inde apie savaitę, galima ir užšaldyti.