Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!
4 porcijoms
Grikius praplauname ir užmerkiame vandenyje – bent porai valandų, o geriausia užmerkti iš vakaro. Paruoštus grikius praplauname, perkošiame ir dedame į trintuvą, pilame kokoso pieną, įberiame druskos ir cukraus. Triname, kol gauname vientisą masę. Masė turi būti panašios konsistencijos kaip miltinių lietinių. Jei matome, kad masė per tiršta (trūksta skysčio), galima įpilti šiek tiek vandens. Baigiame trinti. Įkaitiname keptuvę, įpilame šiek tiek aliejaus (arba sviesto) ir su popieriniu ranksluoščiu ištepame visą keptuvę. Kai įkaista, į keptuvę plonu sluoksniu pilame trintų grikių masę. Kepame taip, kaip miltinius lietinius.
Skanaus!
PATARIMAI:
Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!