Įdaryti baklažanai

Įdaryti baklažanai
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

ikonos

 4 porcijoms

  • 2 didelių baklažanų, supjaustytų storesnėmis išilginėmis juostomis (arba perpjautų pusiau išilgai)
  • aliejaus (tiks, pvz., saulėgrąžų)
  • 2 smulkintų svogūnų
  • 100 g graikinių riešutų
  • 1 skiltelės česnako, trintos
  • žiupsnelio smulkintų žalumynų (kalendrų, petražolių)
  • ½ šaukštelio sausos adžikos su druska (arba druskos su Kajeno paprikomis)
  • ½ granato sėklų
  • druskos, pipirų

Paruošimo būdas:

Orkaitė įkaitinama iki 200 °C temperatūros. Baklažanų juostelės (arba puselės) sudedamos į kepimo skardą ir patepamos aliejumi. Pašaunama į orkaitę ir kepama apie 10–15 min., arba kol baklažanai taps minkšti ir juos bus galima lengvai perlenkti pusiau.

Kol baklažanai kepa, keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami svogūnai. Paliekama visiškai atvėsti.

Smulkintuvu susmulkinami riešutai. Jie sumaišomi su pakepintais svogūnais, česnakais, žalumynais, sausa adžika (ir kitais gruziniškais prieskoniais), įberiama 2/3 kiekio granatų sėklų (likusios paliekamos papuošti). Paragaujama, ar netrūksta druskos, aštrumo.

Iškepę baklažanai atvėsinami, tada įdaru patepamas visas jų plotas ir susukami į vamzdelį arba perlenkiami pusiau. Pabarstoma likusiomis granatų sėklomis. Skanaus!

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...