Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
4 porcijoms
Orkaitė įkaitinama iki 200 °C temperatūros. Baklažanų juostelės (arba puselės) sudedamos į kepimo skardą ir patepamos aliejumi. Pašaunama į orkaitę ir kepama apie 10–15 min., arba kol baklažanai taps minkšti ir juos bus galima lengvai perlenkti pusiau.
Kol baklažanai kepa, keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinami svogūnai. Paliekama visiškai atvėsti.
Smulkintuvu susmulkinami riešutai. Jie sumaišomi su pakepintais svogūnais, česnakais, žalumynais, sausa adžika (ir kitais gruziniškais prieskoniais), įberiama 2/3 kiekio granatų sėklų (likusios paliekamos papuošti). Paragaujama, ar netrūksta druskos, aštrumo.
Iškepę baklažanai atvėsinami, tada įdaru patepamas visas jų plotas ir susukami į vamzdelį arba perlenkiami pusiau. Pabarstoma likusiomis granatų sėklomis. Skanaus!