Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
8 paplotėliams
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska bei cukrumi, viduryje padarykite duobelę ir supilkite tirpintą atvėsintą sviestą, kefyrą ir šiltame vandenyje ištirpintas mieles. Rankomis arba virtuviniu kombainu užminkykite elastingą minkštą tešlą. Uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele ir palikite šiltai, kad masė padvigubėtų.
Sumaigykite tešlą ir padalinkite į 8 lygias dalis. Kiekvieną iškočiokite į maždaug 1/2 cm storumo apskritimą. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite trupučiu tirpinto sviesto. Kepkite paplotėlius po vieną, kai viena pusė apkeps, apverskite ir trumpai kepkite kitą pusę. Laikykite paplotėlius šiltai (Lorrain juos iškart susuka į aliuminio foliją, kad išliktų minkšti net ir rytojaus dieną, tada tik pašildo mikro bangų krosnelėje). Aš paplotėlius iki pat patiekimo laikau pašildymo stalčiuje (arba šiltoje orkaitėje), o rytojaus dieną pašildau garuose.