Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
2-3 porcijoms
Fetos sūris sutrinamas šakute ir sumaišomas su jogurtu. Česnakas sutrinamas kartu su druska, kad būtų košelė. Sukrečiama į jogurto masę. Išimamos aitriojo paprikos sėklos, nulupama odelė, tada susmulkinama ir suberiama į jogurto masę. Sudedami krapai ir mėtos, viskas gerai išmaišoma.
Užkandis dedamas į dubenėlį, apšlakstomas aliejumi ir patiekiamas su skrudinta duona arba šiaudeliais pjaustytomis daržovėmis.
*Turkijoje jogurtas yra daug tirštesnis nei tas, kurį naudojame mes. Nėra sunku jį pasigaminti: tereikia sudėti graikišką jogurtą į sietelį ir palikti kelioms valandoms nuvarvėti. Jei paliekama nuvarvėti šaldytuve parai, gaunamas labai tirštas jogurtinis sūris labneh.
Tai puikus būdas sunaudoti jogurto perteklių. Tereikia jį pagardinti druska, pipirais bei trintais česnakais ir palikti nuvarvėti. Tada iš masės suformuojami rutuliukai, jie panardinami į alyvuogių aliejų (galima dar į aliejų įberti aitriųjų paprikų, džiovintų mėtų ar čiobrelių). Tai puikus užkandis su skrudinta duona arba salotomis.