Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
8 tortilijos
Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir druska. Įpilama aliejaus, šilto vandens, viskas gerai sumaišoma. Ant miltais pabarstyto paviršiaus minkoma tešla, kol ji taps elastinga. Uždengiama rankšluostėliu ir paliekama pusvalandžiui.
Padalijama į 8 dalis. Iš kiekvienos jų suformuojamas rutuliukas, tada iškočiojamas plonas apskritas lakštas (25 cm skersmens). Kepama gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių maždaug po 30–45 sek., kol išsipūs burbuliukai ir lengvai apskrus. Išimtas iš keptuvės lakštas kuo greičiau įsukamas į virtuvinį rankšluostį, kad neatvėstų.
Jei liko nesuvalgytų tortilijų ir sūrio, galima pasigaminti kesadilijų su sūriu.
Tortilija dedama į įkaitintą keptuvę, palaukiama, kol sušils. Tada ant pusės tortilijos beriama tarkuoto sūrio (mocarelos, švelnesnės gaudos ar pan., geriausia – kelių sūrių mišinio) ir druskos (druskos nereikėtų gailėti). Tortilija perlenkiama, kad uždengtų sūrį, ir prispaudus mentele apkepama iš abiejų pusių, kol sūris išsilydys ir apskrus. Išėmus iš keptuvės perpjaunama pusiau ir patiekiama su mėgstamu aštriuoju padažu ar gvakamole.