Kaip pasigaminti TORTILIJŲ

Kaip pasigaminti TORTILIJŲ
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

ikonos

8 tortilijos

  • 2 stiklinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų aliejaus (tiks bet koks augalinis)
  • ¾ stiklinės šilto vandens

Paruošimo būdas:

Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir druska. Įpilama aliejaus, šilto vandens, viskas gerai sumaišoma. Ant miltais pabarstyto paviršiaus minkoma tešla, kol ji taps elastinga. Uždengiama rankšluostėliu ir paliekama pusvalandžiui.

Padalijama į 8 dalis. Iš kiekvienos jų suformuojamas rutuliukas, tada iškočiojamas plonas apskritas lakštas (25 cm skersmens). Kepama gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių maždaug po 30–45 sek., kol išsipūs burbuliukai ir lengvai apskrus. Išimtas iš keptuvės lakštas kuo greičiau įsukamas į virtuvinį rankšluostį, kad neatvėstų.


Jei liko nesuvalgytų tortilijų ir sūrio, galima pasigaminti kesadilijų su sūriu.

Tortilija dedama į įkaitintą keptuvę, palaukiama, kol sušils. Tada ant pusės tortilijos beriama tarkuoto sūrio (mocarelos, švelnesnės gaudos ar pan., geriausia – kelių sūrių mišinio) ir druskos (druskos nereikėtų gailėti). Tortilija perlenkiama, kad uždengtų sūrį, ir prispaudus mentele apkepama iš abiejų pusių, kol sūris išsilydys ir apskrus. Išėmus iš keptuvės perpjaunama pusiau ir patiekiama su mėgstamu aštriuoju padažu ar gvakamole.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...