Karštasis patiekalas su ankštiniais ir daržovėmis ryšulėlyje

Karštasis patiekalas su ankštiniais ir daržovėmis ryšulėlyje

Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai. 

Reikės:

ikonos

4 porcijos

  • 4 paprikų
  • 4 stiklinių įvairių daržovių likučių
  • 2 stiklinių virtų ankštinių (avinžirnių, lęšių arba pupelių)
  • 2 pomidorų arba 4 vynuoginių pomidorų
  • 4 šaukštų kokosų kremo (kietosios kokosų pieno dalies)
  • žiupsnelio pjaustytų petražolių
  • žiupsnelio pjaustytų kalendrų
  • druskos
  • pipirų
  • kario miltelių
  • džiovintų prieskoninių žolelių
  • 4 lakštų pergamento arba 4 lakštų filo tešlos

Paruošimo būdas:

Paprikas nuplauname, išimame sėklas. Daržovių likučius, jei reikia, susmulkiname, pakepiname, pagardiname prieskoniais.

Ankštinius išmirkome, išverdame.

Ant pergamento lakšto arba filo tešlos dedame ¼ apkeptų daržovių, pagardintų prieskoniais ir žalumynais.

Papriką įdarome ankštiniais, sumaišytais su kapotomis petražolėmis ir kalendra, pagardintais prieskoniais; uždedame šaukštą kokosų kremo.

Pomidorus supjaustome griežinėliais (jei naudojami vynuoginiai pomidoriukai, juos tik įpjauname).

Ant ankštinių (paprikoje) su kokosų kremu uždedame po porą pomidorų griežinėlių arba po vynuoginį pomidoriuką.

Pergamento (arba filo tešlos) kraštus suspaudžiame, suformuojame ryšulėlį užlankstydami kraštus.

Paruoštą patiekalą dedame į kepimo indą ir kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol sušyla.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...