Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai.
4 porcijos
Paprikas nuplauname, išimame sėklas. Daržovių likučius, jei reikia, susmulkiname, pakepiname, pagardiname prieskoniais.
Ankštinius išmirkome, išverdame.
Ant pergamento lakšto arba filo tešlos dedame ¼ apkeptų daržovių, pagardintų prieskoniais ir žalumynais.
Papriką įdarome ankštiniais, sumaišytais su kapotomis petražolėmis ir kalendra, pagardintais prieskoniais; uždedame šaukštą kokosų kremo.
Pomidorus supjaustome griežinėliais (jei naudojami vynuoginiai pomidoriukai, juos tik įpjauname).
Ant ankštinių (paprikoje) su kokosų kremu uždedame po porą pomidorų griežinėlių arba po vynuoginį pomidoriuką.
Pergamento (arba filo tešlos) kraštus suspaudžiame, suformuojame ryšulėlį užlankstydami kraštus.
Paruoštą patiekalą dedame į kepimo indą ir kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol sušyla.