Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
2 porcijoms
Mažame dubenėlyje lengvai suplakami kiaušiniai. Virti ryžiai iškedenami, kad nebūtų sušokę į gabalus.
Į įkaitintą didelę keptuvę pilamas aliejus, pakraipoma, kad pasidengtų ir jos kraštai. Supilamas kiaušinių plakinys, keptuvė pakraipoma, kad pasiskirstytų plonu sluoksniu, lengvai apkepinama. Suberiami ryžiai, intensyviai maišant kepinami kartu su kiaušinių plakiniu, kol sušils ir kai kur paskrus. Pabarstoma druska, pagardinama pagal skonį sojų padažu, įmaišomi smulkinti svogūnų laiškai, pačioje pabaigoje įpilama sezamų aliejaus. Patiekiama iškart.
Galimi priedai pradedami naudoti nuo žalių ingredientų, kuriems termiškai apdoroti reikia daugiausia laiko (pvz., žalios mėsos). Juos apkepinus dedami kiti priedai, kuriems paruošti reikia mažiau laiko. Viską apkepinus masė išpilama iš keptuvės. Toliau darbai tęsiami taip, kaip pateikiama pagrindiniame recepte, – pradedama nuo kiaušinių plakinio. Pabaigoje sudedami visi anksčiau apkepinti ingredientai.
Kuo daugiau spalvų – tuo geriau, tuo maistingiau ir tuo mažiau maisto likučių keliaus į šiukšlių dėžę! 😉