Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai.
4 porcijoms
Humusas padalijamas į tris dalis.
Įdarui skirta paprika nuplaunama, perpjaunama pusiau, pašalinamos sėklos; pjūviu į apačią padedama ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, kepama orkaitėje, kol apskrus uždengiama atvėsti, kad lengviau nusiluptų odelė. Nulupta paprika supjaustoma juostelėmis.
Nuplauta cukinija perpjaunama išilgai, iškepama orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardelės, atvėsinama, supjaustoma išilgomis juostelėmis.
Turimi daržovių likučiai, jei reikia, susmulkinami, švelniai apkepinami keptuvėje su nedideliu aliejaus kiekiu, pabarsčius džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis, atvėsinami.
Lavašo lakštas, jei didelis, perpjaunamas į dvi dalis; lietinių smulkinti nereikia. Lavašas patepamas juostomis įvairių spalvų humusu; tarp jų juostelėmis sudedamos keptų paprikų ir cukinijų juostelės, keptų daržovių likučiai, gražgarstės ar špinatai. Lavašas susukamas, supjaustomas gabaliukais, lengvai apkepinamas grilyje. Gabaliukai persmeigiami smeigtukais, papuošus daiginta liucerna ir alyvuogėmis.