Lęšių ir rudųjų ryžių kotletėliai

Lęšių ir rudųjų ryžių kotletėliai
Paulės Tamašauskaitė

Ekspertai sako, kad augalinė mityba – būdas kovoti su klimato kaita. Kokį mitybos principą besirinktumėte, svarbiausia – nešvaistyti maisto. Džiaugiamės, kad ugalinės mitybos tinklaraščio „Follow your spoon“ autorė Paulė Tamašauskaitė dalinasi savo patirtimi, kaip gaminti tausiai ir gardžiai.

Reikės:

  • 1,5 puodelio virtų lęšių
  • 1 puodelio virtų rudųjų ryžių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 morkos
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 šaukštelių rūkytų paprikų
  • 1 šaukštelio ciberžolių
  • 1 šaukštelio prieskoninių žolelių
  • druskos, pipirų
  • 1/3–1/2 puodelio viso grūdo speltų miltų

Paruošimo būdas:

Svogūną smulkiai supjaustome, morką nuskutame ir sutarkuojame. Viską pakepiname su trupučiu aliejaus. Visus likusius ingredientus, išskyrus miltus, sudedame į virtuvinį kombainą. Suverčiame ir pakepintas daržoves, viską sumalame iki vientisos masės. Jei masė atrodo per šlapia ir lipni, po truputį dedame miltų tiek, kad masę būtų lengva formuoti rankomis. Suformuotus kotletukus kepame keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Paulė!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...