Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
apie 10 blynelių
Elektrinio virtuvinio kombaino inde baltymams plakti skirta šluotele lengvai suplakami kiaušiniai. Suberiami miltai, supilamas pienas. Plakama, kol susidarys vientisa tiršta masė. Tada dalimis pilamas vanduo ir plakama, kol masė bus skysta ir vienalytė. Pabaigoje įberiama druskos, supilamas aliejus arba lydytas sviestas, išmaišoma. Sumaišyta tešla paliekama brinkti apie 15–30 min., o prieš kepant lengvai sumaišoma šaukštu.
Keptuvė patepama trupučiu riebalų ir gerai įkaitinama. Pilamas samtelis blynelių tešlos (blynelis turi būti plonytis, dengti visą keptuvės paviršių), iškart pavartoma keptuvė, kad visa tešla tolygiai pasiskirstytų. Kepama tol, kol krašteliai šiek tiek pakils į viršų, o visas blynelio paviršius taps sausas. Atsargiai paimama už kraštelio ir blynelis staigiu judesiu apverčiamas kita puse (mokant galima apversti ir ore). Apversta puse pakaitinama apie 5 sek. ir blynelis iš keptuvės išverčiamas į lėkštę. Kartojama, kol sukepama visa tešla.