Vieno geriausių restoranų šefas Rokas Vasiliauskas kviečia atskleisti paprasčiausių produktų magiją. Šie minimalistiniai receptai jums padės kūrybiškai sunaudoti likusį maistą ir be streso pasigaminti valgių.
Reikės:
4 porcijoms
0,5 kg svogūnų
5 česnako skiltelių
50 ml alyvuogių aliejaus
400 g kotletų
1 konservuotų pomidorų skardinės
7 g džiovintų raudonėlių
juodųjų pipirų pagal skonį
100 g tarkuoto džiugo sūrio
1/2 aitriosios paprikos
1/2 morkos
1/4 saliero šaknies
šviežių bazilikų saujelė
700 g kiaušininių makaronų
druskos ir pipirų
Paruošimo būdas:
1. Į puodą pilame alyvuogių aliejų ir jame kepiname svogūnus, kol įgyja aukso spalvą.
2. Beriame pjaustytą česnaką, aitriąją papriką, raudonėlius ir smulkiai kapotus bazilikų lapelius, pakepiname dar 2 minutes.
3. Saliero šaknį ir morką sutarkuojame burokine tarka, dedame į puodą ir pakepame dar 5 minutes.
4. Kol viskas troškinasi, susismulkiname kotletus ir dedame į puodą. Pabarstome druska ir įmalame pipirų. Supilame konservuotus pomidorus ir viską patroškiname apie valandą.
5. Prieš padažui baigiant troškintis, išverdame makaronus pagal gamintojo instrukciją.
6. Ant virtų makaronų pilame padažą, apibarstome kapotais bazilikais ir tarkuotu džiugo sūriu.