Tai ne vieną tarptautinį apdovanojimą pelnęs virtuvės šefas, dirbęs geriausiuose Lietuvos ir užsienio restoranuose, rašantis tinklaraštį Pavarsdienorastis. Justinas sutiko pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi perkeliant tausų maisto gaminimą į Jūsų namų virtuvę: „Virtuvė man nėra tik darbas. Tai kultūros dalis, kurią turime puoselėti.”
Pirmiausia nuplikomi pomidorai. Šonai įpjaunami peiliuku ir dedami į verdantį vandenį kelioms akimirkoms, kol pradeda luptis odelė. Tada staigiai atvėsinami šaltame vandenyje.
Pomidorų paviršius supjaustomas kubeliais, likę dedami į indą kartu su česnako skiltele ir sutrinami rankiniu trintuvu.
Išėmus kauliukus kubeliais supjaustomos alyvuogės.
Sutarkuojamas arba peiliu susmulkinamas sūris.
Trinta pomidorų masė dedama į prikaistuvį ir užverdama. Pilama šiek tiek balzaminio acto, dedama džiovintų bazilikų, pagardinama druska ir pipirais. Atvėsinama.
Į puodą su makaronais beriamos alyvuogės, smulkinti pomidorai, supilama pomidorų masė.
Viskas gerai išmaišoma.
Pagardinama druska, pipirais, užberiama tarkuoto sūrio.