Moliūginis kavos gėrimas

Moliūginis kavos gėrimas
Renata Šniolienė

Renata Šniolienė kviečia gaminti gardžiai ir tausiai!! Tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė dalinsis savo patirtimi ir demonstruos: kur sunaudoti morkų tarkius – likusius išspaudus sultis, ką gardaus pasigaminti iš gausaus cukinijų derliaus ir kaip sunaudoti dažniausiai išmetamą cukinijų žievę. Ir tai dar ne viskas!

Reikės:

ikonos

2 porcijoms

  • 200 ml stiprios juodos kavos
  • 200 ml pieno (galima naudoti ir augalinį)
  • 2 šaukštų moliūgų tyrės
  • 1 g malto cinamono,
  • 1 g malto imbiero
  • 0,5 g maltų gvazdikėlių
  • 0,5 g maltų kardamonų
  • 0,5 g maltų aitriųjų paprikų
  • plakamos grietinėlės tiekiant (nebūtinai)

Paruošimo būdas:

Moliūgų kava pirmiausia išgarsėjo vienuose žinomiausių kavos namuose kaip Pumpkin Pie Spice latte (moliūgų pyrago skonio kava su pienu). Greitai šią šildančią, jaukią ir labai kvapnią kavą buvo išmokta ruošti namuose. Išties nieko sudėtingo, o skonis nukels tiesiai į Kalėdas. 

Kavą gėrimui galima naudoti bet kokią, netgi tirpią, tik jei ruoštumėte plikytą (užpilamą), ją reikėtų nukošti. 

Į prikaistuvį supilta kava kaitinama, kol užverda. Tuomet sumažinama kaitra, supilamas pienas, dedama tyrė ir prieskoniai. Kaitinama, kol sušyla, bet neužverda. 

Gėrimas supilstomas į puodelius, dedama plaktos grietinėlės ir iš karto tiekiama. 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Renata!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...