Renata Šniolienė kviečia gaminti gardžiai ir tausiai!! Tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė dalinsis savo patirtimi ir demonstruos: kur sunaudoti morkų tarkius – likusius išspaudus sultis, ką gardaus pasigaminti iš gausaus cukinijų derliaus ir kaip sunaudoti dažniausiai išmetamą cukinijų žievę. Ir tai dar ne viskas!
2 porcijoms
Moliūgų kava pirmiausia išgarsėjo vienuose žinomiausių kavos namuose kaip Pumpkin Pie Spice latte (moliūgų pyrago skonio kava su pienu). Greitai šią šildančią, jaukią ir labai kvapnią kavą buvo išmokta ruošti namuose. Išties nieko sudėtingo, o skonis nukels tiesiai į Kalėdas.
Kavą gėrimui galima naudoti bet kokią, netgi tirpią, tik jei ruoštumėte plikytą (užpilamą), ją reikėtų nukošti.
Į prikaistuvį supilta kava kaitinama, kol užverda. Tuomet sumažinama kaitra, supilamas pienas, dedama tyrė ir prieskoniai. Kaitinama, kol sušyla, bet neužverda.
Gėrimas supilstomas į puodelius, dedama plaktos grietinėlės ir iš karto tiekiama.