Renata Šniolienė kviečia gaminti gardžiai ir tausiai!! Tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė dalinsis savo patirtimi ir demonstruos: kur sunaudoti morkų tarkius – likusius išspaudus sultis, ką gardaus pasigaminti iš gausaus cukinijų derliaus ir kaip sunaudoti dažniausiai išmetamą cukinijų žievę. Ir tai dar ne viskas!
Vienas gardžiausių moliūgų tyrės panaudojimo būdų – padažas makaronų, ryžių ar net perlinių kruopų patiekalams. Pagrindinis receptas labai paprastas, visi kiti priedai gali būti dedami pagal nuotaiką ar tai, ką turime šaldytuve ar spintelėse. Puikiai dera visi sūriai, sėklos, žolelės, aliejus, skrudinti grybai ar šoninė, užsilikusio kepsnio ar paukštienos gabaliukai, skrebučiai.
Įkaitintoje keptuvėje pašildoma moliūgų tyrė, tuomet supilama grietinėlė. Padažas pasūdomas, pagardinamas pipirais. Sudedami makaronai ar ryžiai, beriami kiti priedai, vis pamaišant kaitinama kelias minutes. Keptuvė dengiama dangčiu ir, išjungus kaitrą, paliekama bent 10 minučių skoniams susiporuoti.
Jei lieka nesuvalgyto patiekalo, jis gali būti šildomas toje pačioje keptuvėje ar orkaitėje.