Ekspertai sako, kad augalinė mityba – būdas kovoti su klimato kaita. Kokį mitybos principą besirinktumėte, svarbiausia – nešvaistyti maisto. Džiaugiamės, kad ugalinės mitybos tinklaraščio „Follow your spoon“ autorė Paulė Tamašauskaitė dalinasi savo patirtimi, kaip gaminti tausiai ir gardžiai.
Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną. Morkas nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka. Kitame dubenyje sumaišome cukrų, linų sėmenis kartu su vandeniu, taip pat aliejų, obuolių actą ir augalinį pieną. Tuomet sausus produktus sumaišome su šlapiais, į gautą tešlą įmaišome tarkuotas morkas ir saują razinų. Tešlą pilame į pailgą kekso kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus pabarstome smulkintų graikinių riešutų. Kepame įkaitintoje 200 °C orkaitėje 50–55 min.