Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai.
1 kg padažo
Svogūnus ir porus stambiai supjaustome, 5–7 min. kepiname nedideliame kiekyje aliejaus, suberiame džiovintas prieskonines žoleles, dar trumpai pakaitiname. Sudedame stambiai supjaustytas paprikas, dar kepiname 5–7 min.
Pomidorus įpjauname kryžmai, užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 3–5 min.; karštą vandenį nupilame, o pomidorus perliejame šaltu vandeniu, nulupame pomidorų odeles.
Pomidorus supjaustome stambiais gabaliukais, sudedame prie apkeptų daržovių, dar pakaitiname apie 10 min. Po to sudedame konservuotus pomidorus su sultimis, viską dar pakaitiname nedidelėje kaitroje bent 30 min., atvėsinę sutriname.