Naminis pomidorų padažas

Naminis pomidorų padažas

Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai. 

Reikės:

ikonos

1 kg padažo

  • 2 valytų vidutinio dydžio svogūnų ar svogūnų likučių
  • 1/2 poro (galima sunaudoti įvairius poro gabaliukus, taip pat ir žaliąją porų dalį)
  • 1–2 raudonųjų paprikų ar jų gabaliukų
  • 3–4 nedidelių pomidorų
  • 1 skardinės konservuotų luptų pomidorų savose sultyse (~400g),
  • džiovintų prieskoninių žolelių
  • žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus daržovėms apkepti

Paruošimo būdas:

Svogūnus ir porus stambiai supjaustome, 5–7 min. kepiname nedideliame kiekyje aliejaus, suberiame džiovintas prieskonines žoleles, dar trumpai pakaitiname. Sudedame stambiai supjaustytas paprikas, dar kepiname 5–7 min. 

Pomidorus įpjauname kryžmai, užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 3–5 min.; karštą vandenį nupilame, o pomidorus perliejame šaltu vandeniu, nulupame pomidorų odeles.

Pomidorus supjaustome stambiais gabaliukais, sudedame prie apkeptų daržovių, dar pakaitiname apie 10 min. Po to sudedame konservuotus pomidorus su sultimis, viską dar pakaitiname nedidelėje kaitroje bent 30 min., atvėsinę sutriname.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...