Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!
6 porcijoms
Iš pradžių pagaminame pagardą paelijai: Česnakus sukapojame, svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais. Paprikas išvalome ir supjaustome 1–1,5 cm dydžio kubeliais.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame česnakus ir svogūnus. Kepiname, kol jie įgyja gražią auksinę spalvą.
Dedame paprikas ir kelias minutes kepiname, kad apskrustų.
Dedame prieskonius ir pilame trintus konservuotus pomidorus (savo sultyse).
Šafraną suberiame į šiltą sultinį arba vandenį. Palaukiame, kol pritrauks. Pilame į keptuvę.
Sumažiname kaitrą ir troškiname 30–45 min.
Gaminame paeliją: Vištieną supjaustome kubeliais.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame vištienos gabaliukus, kepiname, dedame žirnelius bei šparagines pupeles.
Dedame ryžius ir keletą minučių maišome.
Pilame paelijos pagardą ir sultinį. Išmaišome, paragaujame – jei trūksta prieskonių, jų įdedame papildomai.
Sumažiname kaitrą ir troškiname apie 15–18 min.
Papuošiame žalumynais ir citrinomis.