Salierų skrebučiai su krienų kremu

Salierų skrebučiai su krienų kremu
Nida Degutienė

Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…

Reikės:

ikonos

4 porcijoms

  • 125 g salierų šaknų, stambiai tarkuotų
  • 125 g petražolių šaknų, stambiai tarkuotų
  • ½ svogūno, smulkinto arba tarkuoto
  • 1 kiaušinio, lengvai suplakto
  • 25 g sezamų sėklų
  • ½ žalios aitriosios paprikos, smulkintos
  • druskos, pipirų
  • aliejaus kepti

Krienų padažui:

  • 100 g graikiškojo jogurto
  • 100 g grietinės
  • ½ šaukštelio cukraus
  • 1 šaukšto citrinų sulčių
  • 20 g tarkuotų krienų šaknų (arba krienų iš indelio)
  • druskos, pipirų

Paruošimo būdas:

Visos tarkuotos daržovės (petražolių šaknis galima pakeisti salierais arba pastarnokais) sumaišomos kartu su kiaušiniu, sezamais ir aitriosiomis paprikomis, pagardinama druska ir pipirais.

Įkaitintame aliejuje kepama iš abiejų pusių maždaug po 4–5 min., arba kol labai gerai apskrus. Patiekiami šilti su padažu.

Padažui sumaišomi visi ingredientai, pagal skonį pagardinama druska ir pipirais. 

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pati Nida!

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...