Lietuvos kulinarijos žvaigždės iš Italijos Gian Luca Demarco receptai dvelkia namais, šiluma ir vasariška gaiva. Pasisemkite idėjų, kaip maisto ir valgių likučius, atsargas, galus ir sankaupas paversti energija ir laime įdarytais valgiais! (ir nesunkiai pagaminamais.) Gian Luca Jums dovanoja savo saulėtų receptų kolekciją.
Bulves perpjauti į keturias dalis ir išvirti pasūdytame vandenyje, įmetus daržovių sultinio kubelį.
Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepti česnako skilteles, šalaviją ir rozmariną, kad aliejus įgautų skonio ir kvapo.
Iš keptuvės išimti prieskonines žoleles, sudėti stambiai pjaustytus pievagrybius ir smulkintą kopūstą. Troškinti, kol daržovės suminkštės. Galima įpilti šiek tiek sultinio, kuriame verda bulvės, ir šlakelį balzaminio acto. Pagardinti druska ir pipirais.
Į kepimo formą sluoksniais dėti virtas ir nusunktas bulves, ant jų – sūrį, keptas daržoves, vėl sūrio sluoknį ir dar bulvių. Galima šiek tiek paspausti.
Sluoksniuotą tešlą supjaustyti 1,5–2 cm pločio juostelėmis ir pinti kaip pintinę. Turi išeiti pintas kvadratas pyrago paviršiui. Šia pyne uždengti visą įdaro paviršių ir ją aptepti kiaušinio plakiniu.
Kepti iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.