Sluoksniuotos tešlos tarta su karamelizuotais burokėliais, varškės sūriu ir riešutais

Sluoksniuotos tešlos tarta su karamelizuotais burokėliais, varškės sūriu ir riešutais
Arūnas Stoškus

Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!

Reikės:

ikonos

 4 porcijoms

  • 0,5 kg sluoksniuotos tešlos 
  • 350-400 g virtų arba keptų burokėlių
  • 200-250 g varškės sūrio (jei neturime, tiks ožkos sūris, feta – bet šiek tiek keisis gaminimas) 
  • 50 g lazdyno riešutų (jei neturime, tiks ir kitokie riešutai: kedro, graikiniai, makadamijos – arba keptos saulėgrąžos) 
  • 50 g sviesto
  • 2 nepilnų šaukštų natūralaus medaus 
  • 10 g šviežio rozmarino (poros šakelių) 
  • 10 g šviežio čiobrelio (poros šakelių) 
  • druskos (pagal skonį) 
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį) 
  • šlakelio alyvuogių aliejaus 
  • šiek tiek žalumynų papuošimui: smulkintų svogūnų laiškų, krapų šakelių, špinatų lapelių. Jei neturime – tiek to. 

Paruošimo būdas:

Paruošiame kepimo skardą: įdedame sviestinio kepimo popieriaus, kad būtų lengviau ištraukti tartą. Iš šaldiklio išimame sluoksniuotą tešlą, dedame į paruoštą kepimo skardą. Kol tešla neatšilo, ją subadome šakute. Dedame į įkaitintą (200° C) orkaitę ir kepame 15-20 min.

Kol tešla kepa, pasiruošiame įdarą: virtus burokus supjaustome nedideliais (vieno arba dviejų kąsnių) gabaliukais. Į įkaitintą keptuvę su sviestu dedame supjaustytus burokėlius, rozmarinus, čiobrelius ir prieskonius. Kepiname kelias minutes. Kai burokėliai apskrunda tiek, kiek norime, įdedame medaus ir sumažiname kaitrą. Lengvai karamelizuojame kelias minutes (kaitra – nedidelė). Jei matome kad trūksta skysčio, galima įpilti šiek tiek vandens.

Pagamintą įdarą dedame ant apkeptos sluoksniuotos tešlos, gražiai išdėliojame. Tada sudedame pjaustytą arba rankomis laužytą varškės sūrį, užpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir pašauname atgal į orkaitę 15-20 min. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos, sudedame paruoštus skaldytus riešutus. Baigę kepti papuošiame žalumynais.

PATARIMAI:

  • Jei turite konservuotų obuolių ar kriaušių, jie puikiai tik prie šio patiekalo. Marinuotas kriaušes ar obuolius uždedame, pyragui visiškai iškepus.
  • Prie burokėlių visada tinka balzaminis actas.

Pažiūrėkite, kaip šį patiekalą gamina pats Arūnas.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...