Pietietiškos virtuvės virtuozas Arūnas Stoškus kviečia kiekvieną dieną paversti švente (o kas trečią dieną – Nieko nepirkimo švente!) gaminant spalvingus patiekalus, kuriems galima sunaudoti viską, kas liko nesuvalgyta ar gulėjo užmiršta… Skanaus!
4 porcijoms
Paruošiame kepimo skardą: įdedame sviestinio kepimo popieriaus, kad būtų lengviau ištraukti tartą. Iš šaldiklio išimame sluoksniuotą tešlą, dedame į paruoštą kepimo skardą. Kol tešla neatšilo, ją subadome šakute. Dedame į įkaitintą (200° C) orkaitę ir kepame 15-20 min.
Kol tešla kepa, pasiruošiame įdarą: virtus burokus supjaustome nedideliais (vieno arba dviejų kąsnių) gabaliukais. Į įkaitintą keptuvę su sviestu dedame supjaustytus burokėlius, rozmarinus, čiobrelius ir prieskonius. Kepiname kelias minutes. Kai burokėliai apskrunda tiek, kiek norime, įdedame medaus ir sumažiname kaitrą. Lengvai karamelizuojame kelias minutes (kaitra – nedidelė). Jei matome kad trūksta skysčio, galima įpilti šiek tiek vandens.
Pagamintą įdarą dedame ant apkeptos sluoksniuotos tešlos, gražiai išdėliojame. Tada sudedame pjaustytą arba rankomis laužytą varškės sūrį, užpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir pašauname atgal į orkaitę 15-20 min. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos, sudedame paruoštus skaldytus riešutus. Baigę kepti papuošiame žalumynais.
PATARIMAI: