Maisto žinovė, internetų žvaigždė Nida Degutienė – estetiškų patiekalų virtuozė, išmananti tausaus gaminimo subtilybes. Jūsų maisto likučiams ir atsargoms pasisekė: pasinaudokite nuostabiais Nidos receptais – išgelbėkite tai, kas liko nesuvalgyta, susikaupė ar gulėjo užmiršta…
Stikliniai makaronai užpilami vandeniu ir paliekami brinkti (apie 10 min.). Tada supjaustomi gabalėliais.
Iš maltos vištienos, tofu, stiklinių makaronų, morkos, svogūnų (ir kitų žalumynų, pvz., kalendrų), kopūstų, sutrintų česnakų maišomas įdaras, pagardinama cukrumi, žuvies ir austrių padažais.
Į kiekvieną spring rolls lakštą dedama po 1,5–2 šaukštus įdaro, sandariai susukama ir kraštelį patepus kiaušinio plakiniu suklijuojama.
Skrudinami iš visų pusių įkaitintame aliejuje. Išgriebti dedami į popieriniu rankšluosčiu išklotą indą, kad susigertų riebalų perteklius.
Patiekiama perpjovus įstrižai per pusę su mėgstamu padažu.
Padažo paruošimo būdas. Nedideliame dubenėlyje sumaišoma česnako skiltelės, aitriosios paprikos, įpilama acto ir paliekama kelioms minutėms (šitaip acte „išvirs“ česnakai, jie nebus tokie aitrūs). Sudedami likę ingredientai, maišoma, kol ištirps cukrus.
Jei liko nepanaudotų spring rolls lakštų, į juos įvyniojama po gabalėlį banano, paskrudinama. Tiekiama, pvz., su jogurtu, pabarsčius cukraus pudra.