Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai.
4 porcijoms
Iš anksto (bent prieš valandą) nuplauti grikiai užplikomi – užpilami stikline verdančio vandens, sandariai uždengiami ir palaikomi, kol grikiai suminkštėja ir nelieka skysčio.
Cukinija nuplaunama ir smulkiai sutarkuojama, palaikoma ant sietelio, kad nubėgtų išsiskyrusios sultys (sulčių neišpilti; jas galima panaudoti sriubai ar padažui).
Daržovių likučiai susmulkinami, apkepinami, pagardinus džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis.
Dubenyje sumaišomi bulvių tarkiai, sumaltos virtos bulvės, nusunktos cukinijos, apkepinti daržovių likučiai, išbrinkę grikiai, kapoti žalumynai, miltai, skirti kepsnelių masei; pagardinami druska, pipirais, kitais prieskoniais, kapotais žalumynais.
Formuojami nedideli pailgi kepsneliai – vienai porcijai po 2 vnt., jie apvoliojami miltuose, trumpai iš abiejų pusių apkepami keptuvėje, baigiami kepti 180 °C temp. orkaitėje – bent 20 min.
Patiekiami su orkaitėje keptų daržovių kubeliais, daigintų saulėgrąžų padažu, žalumynais ar švž. daržovių salotomis, daiginiais.