Augalinio maisto guru, kultinė šefė Ona Jurkšienė kviečia į maisto gaminimą žvelgti kūrybiškai ir strategiškai.
1 „tortui“ (1 kg, 6 porc.)
Kiekvienos spalvos humusas sumaišomas su trečdaliu balkšvojo gysločio luobelių, pagardinamas rūkyta paprika, česnakais ar ferula, citrinų sultimis, prieskoniais ir paliekamas bent pusvalandžiui, kad sutirštėtų.
Įdarui skirta paprika nuplaunama, perpjaunama pusiau, pašalinamos sėklos; pjūviu į apačią padedama ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, kepama orkaitėje, kol apskrunda; uždengiama atvėsinti, kad lengviau nusiluptų odelė. Nulupta paprika supjaustoma juostelėmis.
Nuplauta cukinija supjaustoma maždaug 1 cm griežinėliais ir apkepama grilyje arba keptuvėje, kad išliktų traški.
Nuplautas baklažanas supjaustomas maždaug 1 cm griežinėliais ir gerai iškepamas grilyje arba keptuvėje.
Keptos daržovės nusausinamos nuvalant aliejų popierine servetėle, pabarstomos prieskoniais.
Turimi daržovių likučiai, jei reikia, susmulkinami, švelniai apkepinami keptuvėje su nedideliu aliejaus kiekiu, pabarsčius džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis bei prieskoniais, atvėsinami, sumaišomi su kapotais žalumynais.
Atsegamos torto formos dugnas išklojamas įvairiais duonos gabaliukais (likučiais), pašlakstomas žolelių aliejumi. Ant duonos paeiliui sluoksniuojami šie ingredientai:
Papuošimui skirti vynuoginiai pomidoriukai perpjaunami skersai, sudedami į skardelę ant kepimo popieriaus, pabarstomi druska, pipirais bei džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis, apšlakstomi aliejumi ir vytinami maždaug 100 °C pravertoje orkaitėje apie valandą.
Sutvirtėjęs tortas išimamas iš torto formos, dedamas ant lėkštės, supjaustomas porcijomis, kurios vėl sudedamos į torto formą; papuošiama vytintais pomidorais, juodomis alyvuogėmis, daiginta liucerna arba baltųjų ridikų „spagečiais“ bei žaliais bazilikų, špinatų arba gražgarsčių lapeliais.